dimarts, 29 d’abril de 2014

Temporada Gastronòmica del Poltre




L’associació Cuines de la Vall de Camprodon proposa per vuitè any els seus menús temàtics en el marc de la Temporada Gastronòmica del Poltre, del 5 al 25 de maig de 2014.
La Temporada Gastronòmica del Poltre aplega aquest any els 10 establiments de restauració del col·lectiu de les Cuines de la Vall de Camprodon i 13 establiments més dels col·lectius dels Fogons de la Vall de Ribes i de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès.
El dilluns 5 de maig es donarà el tret de sortida a la temporada gastronòmica del poltre als espais Serrat-Mariner Ambients - Turisme Rural El Mariner (Camprodon), amb la jornada divulgativa i gastronòmica dedicada a la cran de poltre i dins de la programació del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natura, i amb la col·laboració de associacions, col·lectius i entitats del territori.
Les Cuines de la Vall de Camprodon segueixen apostant per la carn de poltre, més enllà de la gastronomia, donant suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves labors, contribueixen a mantenir el paisatge de la Vall com un territori rural, viu i ric.
La cria d’eugues és una de les tradicions més arrelades a la Vall de Camprodon –l’exponent més conegut és la Tria de Mulats d’Espinavell, cada 13 d’octubre-, però la carn de poltre mai havia estat objecte d’un consum especial al nostre territori i la major part d’animals es destinaven a l’exportació. No obstant, les seves característiques nutritives i el seu sabor la posaven en situació de ser un producte de primera qualitat. Coneixedors d’aquestes peculiaritats, als restaurants hem apostat fort i hem anat desplegant un receptari que recull plats tradicionals i innovadors i que dóna protagonisme a totes les peces de l’animal.

Des de les Cuines de la Vall de Camprodon, després de vuit temporades, la carn de Poltre de muntanya del Ripollès està present a les nostres cartes al llarg de tot l’any i ja s’ha convertit en un dels productes diferenciats a la Vall de Camprodon que ens dóna nom a tot Catalunya.

5 de maig de 2014 - Programa de la jornada divulgativa i gastronòmica dedicada a la carn de poltre

Més informació de la jornada al lloc web de la Vall de Camprodon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada