L’associació
Cuines de la Vall de Camprodon proposa per vuitè any els seus menús temàtics en
el marc de la Temporada Gastronòmica del
Poltre, del 5 al 25 de maig de 2014.
La Temporada Gastronòmica del Poltre aplega
aquest any els 10 establiments de restauració del col·lectiu de les Cuines de
la Vall de Camprodon i 13 establiments més dels col·lectius dels Fogons de la
Vall de Ribes i de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès.
El dilluns 5 de maig es donarà el tret de
sortida a la temporada gastronòmica del poltre als espais Serrat-Mariner
Ambients - Turisme Rural El Mariner (Camprodon), amb la jornada divulgativa i
gastronòmica dedicada a la cran de poltre i dins de la programació del Pla Anual de Transferència
Tecnològica (PATT) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació
i Medi Natura,
i amb la col·laboració de associacions, col·lectius i entitats del territori.
Les Cuines de la Vall de Camprodon segueixen
apostant per la carn de poltre, més enllà de la gastronomia, donant suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves labors,
contribueixen a mantenir el paisatge de la Vall com un territori rural, viu i
ric.
La cria d’eugues és una de les tradicions més
arrelades a la Vall de Camprodon –l’exponent més conegut és la Tria de Mulats
d’Espinavell, cada 13 d’octubre-, però la carn de poltre mai havia estat
objecte d’un consum especial al nostre territori i la major part d’animals es
destinaven a l’exportació. No obstant, les seves característiques nutritives i
el seu sabor la posaven en situació de ser un producte de primera qualitat.
Coneixedors d’aquestes peculiaritats, als restaurants hem apostat fort i hem
anat desplegant un receptari que recull plats tradicionals i innovadors i que
dóna protagonisme a totes les peces de l’animal.
5 de maig de 2014 - Programa de la jornada divulgativa i gastronòmica dedicada a la carn de poltre
Més informació de la jornada al lloc web de la Vall de Camprodon
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada