Els productes locals



Les Cuines de la Vall de Camprodon vam començar el nostre camí parlant de trumfes. Podem gaudir d'aquest producte de gran qualitat, gràcies al treball de l’Agrupació de Productors de Trumfes de la Vall de Camprodon que, sota el paraigua de la cooperativa Ramadera de Molló, posa al mercat una trumfa amb certificació de garantia, que ha seguit un reglament de producció pensat per aconseguir els millors fruits. Així, s’ha fet una sembra seleccionada amb llavor certificada, s’ha procurat un cultiu més higiènic tot vetllant per la rotació de terres que minimitza la possibilitat de plagues i redueix la necessitats d’aplicar productes fitosanitaris, i s’ha ensacat amb les garanties de la traçabilitat. El resultat, una trumfa esplèndida, de textures fortes i sabors profunds.

                                              

Des de 2007, les Cuines de la Vall de Camprodon col·laboren amb l'Associació de criadors d'eugues de muntanya del Ripollès. L'aposta era clara, la carn de poltre. Més enllà de la gastronomia, de les qualitats nutritives i del sabor d'aquesta carn, no només posem en relleu un producte de primera qualitat, sinó que també treballem pel reconeixement de la carn d'una raça, el Cavall Pirinenc Català. La cria d'eugues és una de les tradicions més arrelades a la Vall - l'exponent més conegut és la Tria de Mulats d'Espinavell, cada 13 d'octubre -, però la carn de poltre mai havia estat objecte d'un consum especial al nostre territri i la major part d'aniamals es destinaven a l'exportació. Coneixedors de la qualitat i exel·lència de la seva carn, hem anat recollint plats tradicionals i innovadors que donen protagonisme a totes les peces de l'animal.