divendres, 21 d’octubre de 2011

Ens Mengem la Vall: Anem a la Tria de Mulats!

Una nova activitat, Anem a la Tria de Mulats, continua amb el cronograma del projecte Ens Mengem la Vall, de les Cuines de la Vall de Camprodon, guanyador d'una de les beques Educar Menjant de la Fundació Jaume Casademont.


Dijous 13 d'octubre.
Cicle superior de l'escola Dr. Robert de Camprodon.

Els de sisè han matinat. A les vuit del matí han marxat de Camprodon cap a Freixenet, on en Josep i en Joan del Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon, els guiaran des de la muntanya de Freixenet a Espinavell.
Els de cinquè, a les nou, pugem amb l'autocar de la Teisa cap a Espinavell. Sort del passi de l'ajuntament de Molló!, tot es ben ple de cotxes. Trobem lloc i el guardem i esperem l'arribada dels companys i les companyes de sisè.Des del mirador gelosament guardat, just davant del riu, l'espectacle de l'arribada dels cavalls, les eugues i els poltres dels diferents escamots, desfila davant els nostres ulls.
Més tard, en David Sanromà, ex eugasser de Rojà, ens explica com és el cicle de vida dels cavalls, les eugues i els poltres; quina és la feina de l'eugasser i com va aprendre l'ofici al costat d'en Cisco del Carol; i com és i què vol dir "triar els mulats".


Després, la visita pels tancats dels propietaris, passejar entre les parades de la fira de productes agroalimentaris i el lliurament de premis del consurs, anuncien la tornada a l'escola.


Moltes gràcies Josep i Joan!
Moltes gràcies David!


TRIA DE MULATS A ESPINAVELL - VALLDECAMPRODONTV.COM from web3.0tv on Vimeo.

Aquesta activitat es complementarà amb una xerrada a l'aula sobre els aspectes més rellevants que s'han vist en la Tria de Mulats, i amb la projecció d'un vídeo sobre la transhumància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada