Temps de
Primavera, el Poltre a les nostres taules
L’associació
Cuines de la Vall de Camprodon proposa per 11è any els seus plats i menús
temàtics en el marc de la Temporada
Gastronòmica del Poltre, del 6 al 21 de maig de 2017.
La Temporada Gastronòmica del Poltre aplega aquest any els
10 establiments de restauració del nostre col·lectiu de les Cuines de la Vall
de Camprodon i 10 establiments més dels col·lectius dels Fogons de la Vall de
Ribes, de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès i l'Aula d'Hostaleria del Ripollès.
Les Cuines de la Vall de Camprodon seguim apostant per la
carn de poltre, més enllà de la gastronomia, donant suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves labors,
contribueixen a mantenir el paisatge de la Vall com un territori rural, viu i
ric.
La cria
d’eugues és una de les tradicions més arrelades a la Vall de Camprodon –l’exponent
més conegut és la Tria de Mulats d’Espinavell, cada 13 d’octubre-, però la carn
de poltre mai havia estat objecte d’un consum especial al nostre territori i la
major part d’animals es destinaven a l’exportació. No obstant, les seves
característiques nutritives i el seu sabor la posaven en situació de ser un
producte de primera qualitat. Coneixedors d’aquestes peculiaritats, als
restaurants hem apostat fort i hem anat desplegant un receptari que recull
plats tradicionals i innovadors i que dóna protagonisme a totes les peces de
l’animal.
Des de les
Cuines de la Vall de Camprodon, després d’onze temporades, la carn de Poltre de muntanya del Ripollès està
present a les nostres cartes al llarg de tot l’any i ja s’ha convertit en un
dels productes diferenciats a la Vall de Camprodon que ens dóna nom a tot
Catalunya.
Vall de Camprodon, 2 de maig de 2017
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada