dimecres, 9 de maig de 2012

Ens mengem la Vall: Taller-xerrada de nutrició, cuina i productes locals

Una nova activitat, continua amb el cronograma del projecte Ens mengem la Vall de les Cuines de la Vall de Camprodon, guanyador d'una de les beques Fundació Jaume Casademont.



Dimecres 25 d’abril
Mares, pares i l’equip docent de l’escola Doctor Robert de Camprodon



A la cuina de la Pizzeria Ester de Llanars, en Jordi Solé de l’Hotel Calitxó de Molló i l’Eva Martínez-Picó de CanJordi d’Espinavell, entre plat i plat, ens van parlar primer de la piràmide alimentària, la importància de la cuina tradicional, la cultura i els valors del menjar, per donar pas als protagonistes del taller-xerrada, les Trumfes de la Vall de Camprodon i el Poltre de muntanya del Ripollès.



De la cuina de subsistència a la cuina més elaborada d’arrel tradicional catalana, receptes, petits consells de mestre cuiner, valors nutricionals, qualitats i usos gastronòmics, vam poder veure, escoltar i tastar el plat de trumfes amb cansalada de l’àvia de l’Eva, el xurrasco de poltre amb puré duquesa d'en Jordi, les trumfes de la Vall de Camprodon farcides amb paté de porc fet a Can Jordi i l’estofat de poltre de muntanya del Ripollès amb cama-secs.



De cara al bon temps, ens esperen plats freds, més receptes i més consells dels nostres cuiners i cuineres per a les famílies i l’equip docent de l’escola Doctor Robert de Camprodon, donant a conèixer i donant valor a aquests productes de la nostra terra, posant el nostre gra de sorra en el treball per l'educació per una alimentació sana, equilibrada, de qualitat i de proximitat.


Moltes gràcies Eva i Jordi!
Moltes gràcies Ester!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada