dimarts, 11 d’octubre del 2011

Ens Mengem la Vall: Anem a collir trumfes!

L'activitat Anem a Collir Trumfes dóna el tret de sortida al projecte Ens mengem la Vall, de les Cuines de la Vall de Camprodon, guanyador d'una de les beques Educar Menjant de la Fundació Jaume Casademont.


Dimecres 5 d'octubre.
Són les nou del matí i un autocar de la Teisa espera davant la porta de l'escola Dr. Robert. Els i les alumnes de tercer i quart de primària esperen amb impaciència pujar dalt de l'autobús. El trajecte a Molló passa ràpid. En Joan Buixeda, de Can Illa, ens espera a la benzinera, i des d'allí, arribem al camp on un tractor garbella les trumfes i les deixa reposar al sol.


L'Eva Martínez, secretària de les Cuines de la Vall, ens explica l'origen, les anècdotes, el nom, la botànica i el procés de cultiu de la nostra trumfa. I arriba el gran moment, cistells i sacs en mà, tots plegats collim trumfes, com els pagesos fan, any rere any, des de finals d'agost a primers d'octubre.
Són les darreres trumfes noves de la collita.


Desat el sac de trumfes, obsequi d'en Joan, veiem com ell, amb les arpelles a la mà, ben doblegat, arrenca les trumfes, per després collir-les i dur-les a la trumfera.


Moltes gràcies Joan!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada