dijous, 17 de novembre del 2011

Ens Mengem la Vall: Anem a fer panellets!

Una nova activitat, Anem a fer Panellets, continua amb el cronograma del projecte Ens Mengem la Vall, de les Cuines de la Vall de Camprodon, guanyador d'una de les beques Educar Menjant de la Fundació Jaume Casademont.

Dimarts 25 i dimecres 26 d'octubre.
Cicle Mitjà i P5 de l'escola Dr. Robert de Camprodon.El dimarts a la tarda, les i els alumnes de tercer i quart vam preparar els panellets per tots els companys i companyes d'Educació Primària de l'escola. Aquest any hem gaudit d'uns mestres d'excepció, l'Alícia i en David del restaurant i casa rural Mas El Sunyer i membres de l'associació de Cuines de la Vall de Camprodon, ens han ajudat a fer els més de 300 panellets amb les varietats de pinyons, de cirera i de coco. Seguint la recepta i les proporcions, les trumfes de la Vall es van barrejar amb la farina d'ametlla i el sucre, la massa va agafar consistència primer i forma després, i així vam omplir les safates per anar al forn.
El dimecres al matí, les i els alumnes de la classe de P5, amb l'Alícia i en David, van fer més de 100 panellets amb les varietats de mores, de coco i de xocolata. Entre tots, vam pastar la massa i van anar fent les formes: rodona amb un clot al mig, pels de mores; com una pera, pels de coco; i una bola de la mida d'una castanya, pels de xocolata. De tots, els millors, aquests darrers, perquè després de la feina feta ens vam poder-se llepar els dits.Moltes gràcies Alícia i David!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada