dimecres, 16 de maig del 2012

Temporada gastronòmica del Poltre


L’associació Cuines de la Vall de Camprodon proposa per sisè any els seus menús temàtics en el marc de la Temporada Gastronòmica del Poltre, del 12 al 27 de maig de 2012.La Temporada gastronòmica del Poltre aplega aquest any 12 establiments de restauració que presentaran les seves propostes culinàries a partir de dissabte 12 de maig. Les Cuines de la Vall de Camprodon segueixen apostant per la carn de poltre, més enllà de la gastronomia, donant suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves labors, contribueixen a mantenir el paisatge de la Vall com un territori rural, viu i ric.
La cria d’eugues és una de les tradicions més arrelades a la Vall de Camprodon –l’exponent més conegut és la Tria de Mulats d’Espinavell, cada 13 d’octubre-, però la carn de poltre mai havia estat objecte d’un consum especial al nostre territori i la major part d’animals es destinaven a l’exportació. No obstant, les seves característiques nutritives i el seu sabor la posaven en situació de ser un producte de primera qualitat. Coneixedors d’aquestes peculiaritats, als restaurants hem apostat fort i hem anat desplegant un receptari que recull plats tradicionals i innovadors i que dóna protagonisme a totes les peces de l’animal.

Després de sis temporades, la carn de Poltre de muntanya del Ripollès està present a les nostres cartes al llarg de tot l’any i ja s’ha convertit en un dels productes diferenciats a la Vall de Camprodon que ens dóna nom a tot Catalunya.

Enguany, els restaurants on podreu degustar aquestes especialitats són: Beget, MAS EL SUNYER; Camprodon, EL PONT 9,  HOTEL ANTIC MAS; Espinavell, LES PLANES, CAN JORDI; Llanars, HOTEL GRÈVOL SPA; Molló, HOTEL CALITXÓ, EL COSTABONA; Setcases, CAN JEPET, PIRINEU, CAN TIRANDA; Tregurà, FONDA RIGÀ

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada