dilluns, 12 de maig del 2014

Recull de la jornada dedicada a la carn de poltre

 
 
Nota Conjunta
Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès i Cuines de la Vall de Camprodon
 
La carn de Poltre de muntanya del Ripollès, un producte autòcton i de gran qualitat.
 
El dilluns 5 de maig va celebrar-se  la primera jornada divulgativa i gastronòmica dedicada a la carn de poltre, dins de la programació del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natura, als espais Serrat-Mariner Ambients - Turisme Rural El Mariner (Camprodon). Aquest acte va ser el tret de sortida a la vuitena temporada gastronòmica del poltre que, en aquesta edició, s’estén a tot el Ripollès, i que, des de l’any 2007, s’ha celebrat a la Vall de Camprodon gràcies a l’estreta col·laboració entre l’Associació comarcal de criadors d’eugues i l’Associació Cuines de la Vall de Camprodon. 
Del 5 al 25 de maig, el poltre serà el protagonista dels plats i els menús de 23 restaurants membres dels col·lectius de Cuines de la Vall de Camprodon, Fogons de la Vall de Ribes, Associació d’Hostaleria del Ripollès i Aula d’Hostaleria del Ripollès. La seva carn, més enllà de la gastronomia i de les seves excel·lents característiques nutritives, és un producte de gran qualitat arrelat a la terra i  als nostres ramaders. El seu consum dóna suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves labors, contribueixen a mantenir el paisatge de les nostres muntanyes i valls, com un territori rural, viu i ric.
La cria d’eugues és una de les tradicions més arrelades a la Vall de Camprodon –l’exponent més conegut és la Tria de Mulats d’Espinavell, cada 13 d’octubre-, però, aquesta tradició, s’estén per tot el Pirineu. Les associacions de criadors de Cavall Pirinenc Català, mantenen viva aquesta raça, amb un acurat seguiment de la cria, el maneig i la traçabilitat, fent que la seva carn arribi a carnissers, restauradors i consumidors, a través d’un ampli receptari de plats tradicionals i innovadors que donen protagonisme a totes les peces de l’animal.
 
Vídeo de valldecamprodontv.com


JORNADA DIVULGATIVA I GASTRONÒMICA DEL POLTRE-VALLDECAMPRODONTV.COM from web3.0tv on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada