dimecres, 6 de maig del 2015

Temporada Gastronòmica del Poltre

Temps de Primavera, el Poltre a les nostres taules

L’associació Cuines de la Vall de Camprodon proposa per novè any els seus menús temàtics en el marc de la Temporada Gastronòmica del Poltre, del 9 al 24 de maig de 2015.
La Temporada Gastronòmica del Poltre aplega aquest any els 10 establiments de restauració del col·lectiu de les Cuines de la Vall de Camprodon i 11 establiments més dels col·lectius dels Fogons de la Vall de Ribes i de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès.
Les Cuines de la Vall de Camprodon segueixen apostant per la carn de poltre, més enllà de la gastronomia, donant suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves labors, contribueixen a mantenir el paisatge de la Vall com un territori rural, viu i ric.
La cria d’eugues és una de les tradicions més arrelades a la Vall de Camprodon –l’exponent més conegut és la Tria de Mulats d’Espinavell, cada 13 d’octubre-, però la carn de poltre mai havia estat objecte d’un consum especial al nostre territori i la major part d’animals es destinaven a l’exportació. No obstant, les seves característiques nutritives i el seu sabor la posaven en situació de ser un producte de primera qualitat. Coneixedors d’aquestes peculiaritats, als restaurants hem apostat fort i hem anat desplegant un receptari que recull plats tradicionals i innovadors i que dóna protagonisme a totes les peces de l’animal.

Des de les Cuines de la Vall de Camprodon, després de nou temporades, la carn de Poltre de muntanya del Ripollès està present a les nostres cartes al llarg de tot l’any i ja s’ha convertit en un dels productes diferenciats a la Vall de Camprodon que ens dóna nom a tot Catalunya.Vall de Camprodon, 6 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada